Toplotna izolacija - Termotop

Izolacija za strehe TERMOTOP

Termotop je enostavna rešitev pri montaži dodatni toplotni izolaciji podstrešnih prostorov.

Pri montaži toplotne izolacije TERMOTOP se izognemo posegom v izdelan stanovanjski prostor, ker vsa dela opravimo iz zunanje strani.

Dodatna toplotna izolacija TERMOTOP se montira preko nosilne konstrukcije iz zunanje strani

Predhodno je možno dodati manjkajočo toplotno izolacijo med strešne nosilce

Vsa vgrajena izolacija je negorljiva

Toplotna izolacija je pokrita po celotni strešini površini, kar preprečuje toplotne mostove

Preprečuje pregrevanje podstrešnih prostorov, ker ima zaradi svoje gostote veli fazni zamik

Ledene sveče v zimskem času se ne pojavljajo več, ker je taljenje snega po vsej površini strehe enako, kar je še ena prednost, ki jo prinaša kakovostno izvedena toplotna izolacija.

Z uporabo TERMOTOPA zadostimo potrebam EKO sklada.

Za ugodno ponudbo nas pokličite na 01 831 23 55 ali nam pošljite povpraševanje >>

Toplotna izolacija strehe je primerna izbira takrat, kadar je podstrešni prostor namenjen bivanju. Izvedba izolacije je izredno preprosta, vseeno pa obstajajo skrite pasti, ki se jim je vredno izogniti. Pravilno izolirana strešna površina bo vaš dom varovala pred zunanjimi vplivi in neželenimi vdori vode. Če je izbrana izolacija dovolj debela (nekje do 40 cm), bo vaš dom uspešno ščitila pred vdorom vročine poleti in zadrževala toploto v zimskem času. Pred začetkom gradbenih del, je dobro premisliti, ali boste menjali tudi celotno zunanje ogrodje strehe, kar je vsekakor zaželeno, če je objekt dotrajan. Tudi če se za tak korak ne odločite, se svetuje, da za ta čas s strehe odstranimo vse elemente. Toplotna izolacija je pomemben korak pri obnovi oz. izgradnji, zato pri kakovostni gradnikov ne skoparite preveč in izberite toplotnoizolativni material priznanih proizvajalcev. Dobro je vedeti tudi to, da slabo izolirani špirovci predstavljajo največje toplotne izgube, zato jih je treba prekriti z vsaj 10 centimetrov debelo izolacijo. Tudi netesni stiki predstavljajo največji problem. Robovi se morajo med seboj prekrivati in biti še dodatno zatesnjeni z lepilnim trakom. Še tako majhna špranja lahko povzroči nepopravljiv vdor vlage v stanovanje. Naši mojstri so pri svojem delu izredno natančni in uporabljajo najnaprednejše tehnike in vezivne materiale, ki poskrbijo za 100 % tesnost vašega objekta. Površno opravljeni stiki povzročajo hude toplotne izgube pozimi. Pravilno vgrajena strešna okna je še en izmed elementov, ki vpliva na uspešnost položene toplotne izolacije. V tem primeru je potrebna vgradnja menjalnika. Le-ta omogoča prezračevanje pod kritino in vertikalno izolacijo špelete. Na koncu je potrebno pravilno izolirati tudi dimnik, saj deluje kot hladno rebro, izoliramo ga s pločevino, pol metra nad strešno kritino pa ga še dodatno izoliramo.

Kot vidite izolacija ni zahteven postopek, je pa potrebna velika mera natančnosti in dobri materiali. Svetujemo vam, da izberete kakovostne materiale in mojstrov, daj bo ta odločitev dolgoročno gledano gotovo boljša odločitev.

Želite, da vam strešne prostore izoliramo mi? Naši mojstri vam bodo z veseljem priskočili na pomoč in vaše mansardno stanovanje odeli v toplo prekrivalo, ki ga bo ščitilo pred toplotnimi izgubami in vročinskimi udari. Naj bo vaš dom zaščiten pred škodljivimi zunanjimi vplivi.

toplotna izolacija
© KLEPARSTVO VRTAČIČ d.o.o.