Krovstvo

Krovstvo in krovska delaStreha je najbolj izpostavljen del vsakega objekta, ki mora kljubovati vsem vremenskim vplivom, ponuditi ustrezno zaščito celotne hiše ter zagotoviti dolgo življenjsko dobo. Vse to je poslanstvo, ki ga z veliko mero odgovornosti zagotavlja vrhunsko krovstvo. Hkrati je streha izjemno pomemben del objekta tudi z estetskega stališča, saj pripomore k zaokroženi celostni podobi objekta.

Kriterij kakovosti pri nas postavljamo na prvo mesto in se zavedamo, kaj pričakujejo naše stranke. Krovstvo je naša strast, zato vam bomo zagotovili le najboljše materiale, poleg tega pa vam pri vsakem projektu na podlagi bogatih izkušenj tudi svetujemo, kakšne rešitve izbrati, da bo streha najboljša in najprimernejša glede na tip objekta.

Ponudba krovskih del:

* KROVSKA DELA STREŠIN Z MINIMALNIM NAKLONOM:

 • kritje z bitumensko kritino,
 • kritje z gladko pločevino;

* KROVSKE STORITVE NA POŠEVNIH STREŠINAH:

 • kritje z vlakno-cementno kritino,
 • kritje s profilirano kritino,
 • kritje z opečno kritino,
 • kritje z betonsko kritino.Za ugodno ponudbo nas pokličite na 01 831 23 55 ali nam pošljite povpraševanje >>

Krovstvo vključuje vsa gradbena dela povezana z načrtovanjem, izgradnjo in prenovo streh. Pri izgradnji ostrešja je pomembno upoštevati več dejavnikov. Pred začetkom gradbenih del je potrebno v prvi vrsti urediti uradno dokumentacijo in gradbena dovoljenja. Izbrana kritina se mora skladno prilagajati okolju, v katerem je umeščena, in ne sme preveč posegati v samo harmonijo okolja.

Po urejeni dokumentaciji se projekt nadaljuje z natančnim načrtom in svetovanjem. Krovstvo v Sloveniji sicer pokriva in izvaja različne strešne postavitve, ki vključujejo bolj strme, položnejše strehe pa tudi bolj nekonvencionalne oblike. Vsaka postavitev zahteva svoj nabor znanj, veščin pa tudi izkušenj. Pokrivanje streh z različnimi materiali in gradbenimi komponentami zahteva širok spekter znanja: poznavanje mehanskih lastnosti posameznih gradnikov, seznanjenost z minimalnimi nakloni strehe, poznavanje optimalnih razdalj med posameznimi elementi, poznavanje geografskih značilnosti okolja, v katerem je objekt umeščen, oblika strehe … V malem prstu mora mojster krovstva in kleparstva imeti tudi glavne strešne elemente, kot so:

 • Dovodni in dovodni izpuhi strehe,
 • Slemenski elementi,
 • Gradniki za ustavljanje padanja snega s strehe,
 • Pritrdilni strešni elementi proti vetru in ostalim podnebnim vplivom,
 • Podporni elementi strešnih podbojev (antenske, protistrelne, ventilacijske cevi).

 

Krovstvo igra pomembno vlogo pri zagotavljanju zaščite vašega objekta pred vremenskimi vplivi. Pri izvedbi se vedno trudimo upoštevati vaše želje, ki jih poskušamo nadgraditi s svojimi vpogledi in izkušnjami. V primeru, da že imate postavljeno strešno konstrukcijo, pred začetkom del vedno preverimo kakovost skeleta in vas v primeru kakršnihkoli nepravilnosti, o tem obvestimo.

Streha je sestavljena iz dveh delov: nosilne strešne konstrukcije in obloge. Gradniki strešne obloge so sestavljeni iz tankih kovinskih lističev. Le-ti imajo številne prednosti, saj so neprepustni za vodo, so cenejši in nudijo minimalen padec.

Vaš dom je vaša najpomembnejša investicija pa tudi zapuščina, zato izberite podjetje, ki bo upoštevalo vse sklenjene dogovore in storitve izvedlo z veliko mero strokovnosti in natančnosti. Že naša dolgoletna družinska tradicija nam narekuje, da je kakovost največja vrednota našega dela, zadovoljna stranka pa najvidnejši dokaz tega, da že 25 let dosledno in s trdim delom izpopolnjujemo naše poslanstvo. Pi svojem delu uporabljamo samo najnaprednejše tehnike, zato se ne ustrašimo nobenega izziva. Pošljite povpraševanje in sestavili vam bomo ponudbo! Veselimo se sodelovanja z vami.

krovstvo
© KLEPARSTVO VRTAČIČ d.o.o.